Droogvalcursus zaterdag 14 juli 2018

Training voor droogvallers op en over het wad

Ben je een zeilende waddenfan? En wil je meer te weten komen over het wad? Geef je dan op voor de eendaagse bijscholing voor droogvallers! Deze vindt plaats op zaterdag  14 juli, aan boord van het honderd jaar oude zeilschip ‘de Schuttevaer’. De training wordt georganiseerd in het kader van het Waddenfonds project ‘Ambassadeurs van Waddenzee Werelderfgoed’.

Cursisten klimmen van de boot het wad op

Kennis opdoen

Wie regelmatig vaart en droogvalt op het wad weet hoe bijzonder het gebied is. De geluiden van duizenden vogels in combinatie met de weidsheid zorgen voor een unieke belevenis. Wat zie je, wat leeft er en op welke plekken in dit prachtige natuurgebied kun je droogvallen? Dit zijn onderwerpen die worden behandeld op 14 juli.

Het programma

De Schuttevaer vertrekt deze dag uit de haven van Den Oever. De Schuttevaer is de grootste nog bestaande koftjalk in Nederland. Terwijl het schip de Waddenzee opvaart, zijn er lezingen door onder andere Marianne van der Linden, auteur van het ‘Handboek Varen op de Waddenzee’ en deskundigen van Ecomare en de Waddenvereniging. Nadat het schip is drooggevallen, volgt een excursie over het wad. In de loop van de avond meert het schip weer af in de haven van Den Oever.

Inschrijven

De scholing wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Waddencentra, de Waddenvereniging en diverse watersport- en toeristenorganisaties. Er kunnen maximaal 50 mensen mee. Kosten € 75,-. Hiervoor krijg je een informatiemap, lunch, warme maaltijd en versnaperingen. Inschrijven kan via dit formulier.