Naar het skutsjesilen. Zondag 11 augustus.

Een vroegertje: Vanaf 08:00 (08:30 trossen los) ben je welkom aan boord van de enorme tjalk ‘Schuttevaer’ aan de Harlingersteiger van Enkhuizen. Koffie / thee met natuurlijk Fries Suikerbrood als opwarmertje.

Vandaag een speciale dag: we gaan naar het Skutsjesilen in Stavoren. Op het IJsselmeer is het altijd spektakel, er kukelt er ook wel eens eentje om.

Om 11:00 starten de ‘B’ skutsjes met daar onder een opmerkelijke deelnemer: het skutsje ‘De Drie Haringen ‘ van schipper Thomas de Boer uit onze thuishaven Enkhuizen. We liggen bij de start voor anker en Onno zal de wedstrijdtactiek uitleggen en natuurlijk zullen we ze aanmoedigen. Na de wedstrijd komt de Drie Haringen langszij, en kunnen we napraten.

Na de lunch, gaan we zelf zeilen, we kunnen niet zo hoog aan de wind als onze kleinere zus, maar hebben wel heel veel meer tuig.  Lekker zeilen naar het mooie Enkhuizen, de bar is open (drankjes zijn niet inbegrepen in het arrangement). Om ca. half vijf proberen we de haven van de Haringstad Enkhuizen binnen te lopen.

Zeil met ons mee en meld je aan. Mail naar: info@schuttevaer.info of bel Trudy: 06 40 39 50 62 of Onno: 06 22 701 749

Informatie

Afvaarthaven
Enkhuizen, Harlingersteiger
Tijden
08:30 tot 16.30
Inclusief
Koffie  /thee met Fries Suikerbrood

Lunch: soep met lekkere broodjes.

Hapjes bij de borrel.

Drankjes te koop aan de bar.
Min. aantal
40
Max. aantal
60
Tarief per persoon

€ 45 pp