Hoorn

Hoorn als vaarbestemming

Vanuit de haven van Enkhuizen varen we met de Schuttevaer in ongeveer 2,5 uur naar de oude haven van Hoorn waar u meteen in de binnenstad beland. Hoorn is een stad van monumenten. Wie door de Hoornse binnenstad loopt, ziet dat er van elke drie panden er gemiddeld twee van historische waarde zijn. Niet zo verwonderlijk als je nagaat dat Hoorn meer van 350 rijksmonumenten heeft en meer dan 200 gemeentelijke monumenten.

In de stad zijn vele horecagelegenheden te vinden en op het bekende plein De Roode steen zijn tal van terrassen waar het in de zomer erg gezellig is.

Bezoek Hoorn, wandel een uurtje door de stad, bezoek een museum of horeca gelegenheid en stap daarna weer aan boord van de Schuttevaer voor de terugtocht naar Enkhuizen onder het genot van een hapje en een drankje.

Afvaarthaven

Enkhuizen

Tijden

11.00 tot 17.00

Inclusief

Koffie of thee
Lunch: Belegde bolletjes.
Kop soep van de dag
1x drankje

Eventuele uitbreiding op: Bar & Tapa`s

Min. aantal

40

Max. aantal

75

TARIEF PER PERSOON

€ 87,50 p.p.

Een gezellig dagje mee naar de Marker Wadden?

Op zaterdag 27 juli 2024 verkennen we met de Schuttevaer de nieuwe wereld van het Markermeer. Om 10.00 uur vertrekken we vanuit de veerhaven van Enkhuizen. Na ongeveer twee uur op het eiland meren we om 16.00 uur weer uitgewaaid aan in de haven. Nu tijdelijk met 10% korting!